3 tips voor het schoonmaken van je zwembad

Houd je zwembad schoon

Het is weer zomer, wat betekent dat de temperaturen weer flink stijgen. Goed nieuws voor jou wanneer je een zwembad hebt, want je kunt dan weer lekker het water in! Zo geniet je van wat heerlijke afkoeling. Maar dan is het natuurlijk wel fijn als je zwembad schoon is. Voor de periodieke reiniging kun je een schoonmaakbedrijf inhuren, maar je kunt ook een deel van het onderhoud zelf doen. Wij geven je drie tips voor het schoonmaken van je zwembad.

1. Controleer het water

Ten eerste is het belangrijk om het zwembadwater goed in de gaten te houden. Om te controleren of het goed is, kun je de pH-waarden en de chloorwaarden testen. Hiervoor moet je wel een tester gebruiken van goede kwaliteit. Een goede pH-waarde en chloorwaarde zijn van groot belang voor een schoon zwembad. Een goede pH-waarde ligt altijd tussen de 7.0 en 7.4. Voor de chloorwaarde moet je rekening houden met 1 en 2 ppm/liter. Veel mensen denken dat je beter wat te veel chloor kan hebben dan te weinig. Maar te veel chloor kan averechts werken, en is daarbij ook nog gevaarlijk.

2. Gebruik de juiste schoonmaakmaterialen

Een tester is dus belangrijk, maar er zijn ook andere schoonmaakmaterialen die je nodig hebt. Zo heb je onder andere het volgende nodig:

  • Borstels: hiermee kun je bodemvuil dat vastzit losschrobben
  • Algenborstel: voor algen in je zwembad gebruik je een speciale algenborstel
  • Bodemschepnet: los vuil aan de oppervlakte van het water of op de bodem van het zwembad kun je opruimen met een schepnet
  • Goede filter: elk zwembad heeft een goede filter nodig om vuil als insecten, zand, haren en bladeren uit het water te halen
  • Complete set: het beste kun je een complete onderhoudsset aanschaffen, zodat je alles in huis hebt

3. Houd jezelf schoon

Wil je je zwembad schoon houden? Zorg er dan eerst voor dat je zelf (en anderen die het water in gaan) schoon bent wanneer je in het zwembad gaat. Zo kun je je het beste even afspoelen voor je in het bad gaat. Zo voorkom je dat vuil, lichaamsoliƫn, zonnebrand en cosmetica in het water terecht komen. Hiervoor kun je bovendien een zwembadspons in het bad gebruiken. Die absorbeert deze dingen ook, en zorgt ervoor dat er geen schuimlaag in het zwembad komt. Knijp de zwembadspons wel regelmatig uit.

Voor meer tips en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op het gebied van schoonmaakbedrijven, houd je onze blog in de gaten!

Posted on: augustus 31, 2020, by :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *