Hoe werkt graniet polijsten precies?

granieten muur onderhoud

Onderhoud door graniet te polijsten

Heb je een vloer van graniet? Dan is het belangrijk om het onderhoud van deze vloersoort goed bij te houden. Alleen zo kun je ervoor zorgen dat de vloer lang mooi blijft. Dat doe je natuurlijk door de vloer zelf goed schoon te houden. Een andere vorm van onderhoud is het graniet polijsten. Hoe graniet polijsten precies werkt? Daar vertellen we in dit blog meer over.

Zo werkt graniet polijsten

Wanneer je een granietvloer echt wilt laten stralen, kun je het graniet laten polijsten. Heb je krasjes in de vloer? Hier is na het polijsten van de natuursteen niets meer van te zien. Bij het graniet polijsten wordt gebruik gemaakt van een speciale schuurmachine. Deze machine is voorzien van verschillende diamantschijven. De eerste diamantschijf is grof, de tweede schijf is fijner en de derde schijf is nog fijner. De vloer wordt met deze diamantschijven opgeschuurd. Hierdoor verdwijnen de krassen van de vloer en krijgt het graniet zijn oorspronkelijke glans weer terug. Dofheid is na het polijsten verleden tijd! Vervolgens kan de specialist het graniet impregneren.

Graniet schoonmaken makkelijk maken

Graniet is een erg duurzame vloersoort. Wanneer je het goed onderhoudt, kun je er dan ook lange tijd van genieten. Wij raden daarom ook altijd aan om de granietvloer te laten impregneren. Dit is een behandeling van de vloer waarbij er een extra beschermlaag over de toplaag van de vloer aangebracht wordt. Hierdoor kan vocht en vuil veel minder goed in de vloer trekken. Het schoonmaken van de vloer wordt op die manier een stuk makkelijker.

Zelf een graniet vloer onderhouden

Het is natuurlijk fijn dat je het graniet kunt laten polijsten, maar je wilt schade in eerste instantie natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Om vlekken, krassen en andere lelijke plekken op de graniet vloer tegen te gaan, is het goed schoonmaken van de vloer erg belangrijk. Daarom enkele tips:

  • Verwijder oppervlakkige viezigheid als zand, kruimels en ander vuil regelmatig om te voorkomen dat ze krassen veroorzaken.
  • Verwijder vocht snel van de vloer om vlekken te voorkomen.
  • Gebruik een zachte spons of microvezeldoek voor het reinigen van de vloer zodat er geen krassen op komen.
  • Reinig de vloer in eerste instantie alleen met water. Krijg je hem zo niet schoon? Gebruik dan een schoonmaakmiddel speciaal voor graniet.
  • Gebruik nooit azijn, groene zeep, glansmiddelen, bleek of kalkreiniger op een natuursteen vloer

Wil je meer tips over schoonmaken? Houdt dan onze blog in de gaten, waar we regelmatig interessante artikelen plaatsen!

Posted on: april 15, 2021, by :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *