3 tips voor het onderhouden van je trap

Je trap langer mooi houden

De meeste huizen hebben wel een trap. Waarschijnlijk loop je dagelijks wel een paar keer naar boven en beneden zonder erbij na te denken. Het is echt een onderdeel van het huis dat bij het schoonmaken vaak wordt vergeten. Toch is het belangrijk om je trap goed te onderhouden. Is je trap heel oud of zelfs kapot? Laat hem dan eerst renoveren. In dit blog lees je 3 tips die je kunt gebruiken om je trap langer schoon en mooi te houden.

Begin met een droge doek

Het dagelijkse onderhoud is het allerbelangrijkst voor het mooi en schoon houden van je trap. Met een droge stofdoek verwijder je het meeste stof en vuil. Werk hierbij altijd van boven naar beneden. Zo voorkom je dat een trede die je net hebt schoongemaakt weer vies en stoffig wordt. De trap schoonmaken met de stofzuiger kan natuurlijk ook, maar dit is zeker met een grote of zware stofzuiger niet altijd gemakkelijk.

Pas op met water

Gebruik, wanneer de trap stofvrij is, een vochtige doek met een beetje schoonmaakmiddel om de trap en de leuning af te nemen. Op deze manier verwijder je eventuele strepen en vlekken. Pas bij een houten trap wel op dat je niet te veel water of sop gebruikt! Zo voorkom je dat er vochtplekken in het hout trekken. Om dezelfde reden is het aan te raden om de trap na het poetsen nog even af te nemen met een droge en schone doek.

Gebruik olie of vernis

Olie en vernis zorgen voor een beschermende laag. Dit is zeker niet iets wat je regelmatig hoeft te gebruiken. Maar wanneer de trap er versleten en afgeleefd uitziet, zorgt een laagje olie of vernis ervoor dat de trap er weer keurig uitziet. Let er wel op dat je een product gebruikt dat geschikt is voor het materiaal van jouw trap.

Wil je meer schoonmaaktips? Lees dan alvast onze vorige blog over het schoonmaken van je zwembad.

Posted on: december 14, 2020, by :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *